Decoratietechnieken met alcoholinkten

Alcoholinkten bestaan uit pigmenten opgelost in een alcoholische drager die in de meeste gevallen transparant opdrogen. Ze worden vooral gebruikt op niet-poreuze oppervlakken met tal van decoratieve technieken en geven zeer gevarieerde resultaten. Je kan er ook poreuze oppervlakken mee kleuren, dan gedragen ze zich iets meer als aquarelverf. Zelfs kleine metalen of kunststof voorwerpen geef je er een ander tintje mee.

Als je regelmatig een boekje bindt kan je een lichtgekleurde lederen omslag zelf een mooie kleur geven met alcohol inkten. Of je kan je omslag bekleden met synthetisch papier dat je zelf een edelsteen-look gegeven hebt. Voor wenskaarten maak je mooie achtergronden met alcohol inkt. 

Tijdens de workshop leer je verschillende decoratietechnieken met alcohol inkten. Wij voorzien een uitgebreid pakket met het nodige materiaal dat je na afloop van de sessie mee naar huis neemt zodat je opnieuw aan de slag kan. In ons atelier zullen nog tal van extra materialen aanwezig zijn om mee te experimenteren.

Voor deze sessie verwelkomen we docente Ingrid Moortgat. Als professioneel restaurator heeft ze alle skills om jou te begeleiden tijdens deze sessie.

Geen voorkennis vereist.

VOLZET: wanneer je alsnog inschrijft kom je op de wachtlijst te staan. Gelieve dan ook geen voorschot te betalen.

Locatie: Pas 174 te Geel
Datum: 06/04/2024 13:30:00 - 16:30:00
Prijs workshop: €55 incl materialenpakket
Inschrijving is niet meer mogelijk.