Over mijn passie voor papier
en het ambacht van werken met papier.

Papier, bron van inspiratie,
een boodschap, een taal…
Papier, mijn creatief medium.

Ik ben Frieda, en al jaren gepassioneerd door papier in al zijn facetten. Ik groeide op in een drukkersfamilie en leerde het vak nog beter kennen door een grafische opleiding te volgen in Gent. Ik verlegde mijn focus naar het creatieve in mijn „Huis van Frie“. Creativiteit op een degelijk fundament van professionele kennis. Mijn atelier ademt papier en ik geniet ervan met volle teugen.

Van een alledaags product tot een niet alledaagse creatie.
Papier, in al zijn vormen, is een prachtig materiaal dat zich laat verwerken, bewerken, omvormen, vervormen. Creatief omgaan met de vele aspecten ervan (soort, samenstelling, kleur, structuur) geeft telkens weer een uniek eindresultaat.

Ik neem je mee in een atelier met heel veel workshops. “

Ik begon mijn carrière als docent in het grafisch onderwijs. Dat stukje passie om kennis te delen heb ik nog steeds. Papier is de rode draad in al mijn workshops (papierscheppen, kartonnage, hedendaags boekbinden, creatief met papier -plooien/snijden/kleven/verlijmen/…..-.Deze kan je volgen in mijn atelier in Geel of Graauw (Nederland) en vanaf voorjaar 2024 ook in de Keizerstraat 69 (glv) te Antwerpen. Op verplaatsing kan ook.

Ik neem graag iedereen mee in mijn verhaal.